Bespaar op energie

Er is de laatste jaren veel aandacht voor het besparen van energie. Niet alleen is het goed voor uw eigen portemonnee, ook is het goed voor het klimaat en voorkomt u vervuiling van het milieu. We gaan een aantal besparingen doornemen. Deze besparingen zijn altijd nuttig, ook wanneer u een lage kWh prijs betaalt bij uw energieleverancier.

Om te beginnen is de isolatie van uw huis belangrijk. Hoe beter uw huis is geïsoleerd, hoe minder gebruik u hoeft te maken van de verwarming waardoor u bespaard op uw energiekosten. Ook kunt u overwegen om een hoog rendement combiketel op gas uw huidige onzuinige cv- of combiketel te laten vervangen. De hoog rendement combiketel werkt efficiënter en verbruikt daardoor minder gas dan uw huidige cv- of combiketel.

Voorbeelden energie besparen

Koop spaarlampen en een spaardouchekop. Zet de verwarming wat lager. Apparaten zoals uw tv, radio, DVD speler, computer/laptop etc. maken meestal gebruik van de stand-bystand. Wanneer deze in de stand-bystand staat verbruikt uw apparaat nog steeds stroom, dit heet sluipverbruik. De moderne televisie verbruikt minder dan 1 watt. Vanaf 2013 zelfs 0,5 watt. Wanneer u uw apparaten helemaal kunt uitschakelen bespaard dit energie, echter lang niet alle moderne apparatuur kunnen volledig uitgeschakeld worden, behalve als u de stekker uit het stopcontact trekt.

U kunt ook gebruik gaan maken van duurzame energie en middels een energievergelijker ontdekken welke partij dit het goedkoopst aan weet te bieden. Dit helpt tegen de klimaatverandering en duurzame energie raakt nooit op omdat u deze energie haalt uit bijvoorbeeld zonlicht of windkracht. Bij 1 kilowattuur stroom uit zonlicht ontstaat maar 50 gram CO2, bij hetzelfde aantal kilowattuur uit kolen ontstaat minstens 850 gram CO2(!!). De techniek van zonnepanelen is inmiddels zover ontwikkeld dat het ook voor u aantrekkelijk wordt. De zonnepanelen worden goedkoper en u krijgt subsidie voor het gebruik van zonnepanelen.

Een aantal andere besparingen kunnen zijn:

  • gebruik energieverbruiksmanager
  • groene energie/groen gas
  • korter douchen en aanschaf douchewarmtewisselaar
  • gebruik een zonneboiler (bespaard +/- 50% op uw energiekosten voor warm water)
  • gebruik een warmtepomp (dure investering, alleen bij nieuwbouw of verbouwing van uw huis)

Er zijn voldoende manieren om te besparen op energie, ook voor u! Draag uw steentje bij aan het behouden van de aarde, en natuurlijk de besparing op uw energierekening. Daarmee kunt u beginnen door kWh prijzen te vergelijken. Als u lage kWh tarieven kunt combineren met energiebesparingen bent u goed bezig.

Previous post:

Next post: